یارانه‌ها سال آینده افزایش می‌یابد؟ ثبات قیمت سیب زمینی از اوایل اسفند ۱۴۰۳ | عرضه قطره چکانی به بازار؛ ممنوع تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟
سرخط خبرها

راهنمای جلوگیری از خرابی زود هنگام باتری خودرو | چگونه عمر باتری ماشین را افزایش دهیم؟

  • کد خبر: ۳۱۸۶۱
  • ۰۷ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۶
راهنمای جلوگیری از خرابی زود هنگام باتری خودرو | چگونه عمر باتری ماشین را افزایش دهیم؟
باتری ماشین عمر محدودی دارد و همانند تایر‌ها به مرور مستهلک می‌شود. از این رو پس از گذشت مدتی باید نسبت به تعویض آن اقدام نمود. در این مطلب به بیان روش هایی می پردازیم که عمر باتری خودرو شما را افزایش می دهد و مانع از خرابی زود هنگام آن می شود.
 به گزارش شهرآرانیوز ،باتری خودرو عمر محدودی داشته و همانند تایر‌ها به مرور مستهلک می‌شود. از این رو پس از گذشت مدتی باید نسبت به تعویض آن اقدام نمود. نکته مهم اینکه باتری معمولا به شکل ناگهانی خراب نمی‎شود و کارایی آن  در گذر زمان افت پیدا می‌کند، حال در این بین برخی عوامل می‌توانند روند کاهش کارایی باتری را تسریع کنند.

کارایی باتری خودرو‌ها به فاکتور‌هایی مختلفی مثل نوع اتومبیل، میزان مسافت پیموده شده روزانه و آب و هوای منطقه وابسته است. به‌طور میانگین، یک باتری جدید در حالت ایده‌آل حدود ۵ سال کارایی خود را حفظ می‌کند. منظور از حالت ایده‌آل این است که سیستم‌های الکتریکی خودرو در بهترین شرایط باشند و چرخه شارژ کامل باتری به شکل منظم تکرار شود؛ همچنین باتری مدام در معرض دما‌های خیلی پایین یا خیلی بالا قرار نگیرد.

سیستم‌های الکتریکی خودرو شامل اجزای زیادی می‌شود که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از دینام، تنظیم‌کننده ولتاژ و شبکه‌ای گسترده از سیم‌کشی‌ها و اتصالات متعدد. بروز مشکل در هر یک از این اجزا و عدم توجه مالک، می‌تواند از عمر باتری بکاهد.

نقص احتمالی در سیستم‌های الکتریکی دارای علامت‌هایی است. برای مثال ضعیف‌تر شدن نور چراغ‌های اصلی هنگام روشن کردن بخاری یا کاهش شدت نور آمپر‌های پشت فرمان دو مورد ساده‌ای هستند که از وجود ایرادی در سیستم‌های الکتریکی خبر می‌دهند.

برای شارژ کامل باید به این نکته توجه داشته باشید هر بار که باتری ۱۲ ولتی اتومبیل شما از طریق استارتر موتور را به راه می‌اندازد، مقدار زیادی از الکتریسیته خود را از دست می‌دهد. اگر مسافتی که بعد از روشن شدن موتور طی می‌کنید، خیلی کوتاه (مثلا کمتر از ۵۰۰ متر) باشد، در این صورت دینام فرصت کافی برای شارژ کامل باتری را نخواهد داشت.

چنانچه از خودروی خود عموما برای تردد‌های کوتاه استفاده می‌کنید، بهتر است هر از چند گاهی به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه به رانندگی با آن بپردازید تا باتری کاملا شارژ شود.

درباره اثر منفی دما‌های بسیار پایین روی عملکرد باتری حتما زیاد شنیده‌اید. از سوی دیگر در چنین شرایطی به علت سفت‌تر شدن روغن، باید انرژی بیشتری برای روشن کردن موتور صرف شود. نتیجه اینکه در روز‌های سرد سال باتری خودرو به‌طور مضاعف تحت فشار قرار می‌گیرد.

دمای بالا نیز برای باتری مضر است و شاید علت اصلی از کار افتادگی باتری در روز‌های سرد سال، دمای بالای آن در روز‌های گرم باشد. هر چند در روز‌های گرم، موتور راحت‌تر استارت می‌خورد، اما حرارت زیاد با بخار کردن آب موجود در محلول الکترولیت سبب خوردگی صفحات می‌شود.

برای پیشگیری از این اتفاق، برخی خودروسازان باتری محصولات خود را در صندوق عقب یا زیر صندلی عقب تعبیه می‌کنند که البته در این مدل‌ها هم دمای باتری کمابیش بالا می‌رود. در هر صورت بهترین کار این است که باتری اتومبیل خود را منظم بازبینی کنید، به‌ویژه در بهار و پاییز؛ همچنین برای اطمینان بهتر است کابل اتصال باتری به باتری را در صندوق عقب قرار دهید تا در شرایط اضطراری بتوانید با کمک مالکین سایر اتومبیل‌ها، خودروی خود را روشن کنید.

اگر روزی دیدید که خودرویتان به دلیل خرابی باتری روشن نمی‌شود، در صورت تجهیز بودن خودرو به گیربکس دستی می‌توانید به همان روش سنتی هل دادن متوسل شوید. در این روش پس از باز کردن سوئیچ و انتخاب دنده دو، کلاچ را تا انتها فشار دهید و از چند نفر بخواهید خودروی شما را هل دهند. پس از دور گرفتن مناسب پای خود را از روی کلاچ بردارید تا موتور روشن شود.

در پایان به این نکته نیز اشاره کنیم که فرایند تعویض باتری کهنه و خراب با باتری جدید اصلا پیچیده نیست و با استفاده از ابزار‌های ساده‌ای مثل آچار، انبردست و پیچ‌گوشتی در عرض ۱۰ دقیقه می‌توان این کار را انجام داد؛ بنابراین چنانچه نیاز به تعویض باتری بود، می‌توانید بدون پرداخت هزینه برای حمل خودرو به مراکز سرویس، شخصا نسبت به خرید و جایگزینی آن اقدام کنید، البته به شرطی که قبلا درباره نوع و مشخصات باتری لازم تحقیق کرده باشید.

منبع:دیجیاتو
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->